Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008

ΜΠΡΙΝΤΑ

Η αγάπη οδηγεί στο μονοπάτι της Αποκάλυψης . . .

Η εκπληκτική ιστορία της Μπρίντα, μιας από τις νεαρότερες δασκάλες στην Παράδοση των Μαγισσών. Μία τρυφερή ιστορία ζωής, στην οποία η μαγεία μιλάει όλες τις γλώσσες της καρδιάς του ανθρώπου.

Ένα κείμενο αγνώστου συγγραφέα λέει ότι καθένας μας μπορεί να υιοθετήσει δύο στάσεις στη ζωή του: να Χτίζει ή να Φυτεύει. Οι χτίστες μπορεί να χρειαστούν χρόνια για το έργο τους, μια μέρα όμως τελειώνουν αυτό που έκαναν και περιορίζονται από τους ίδιους τους τοίχους τους. Όταν ολοκληρώνεται το χτίσιμο, η ζωή χάνει το νόημά της. Εκείνοι που φυτεύουν μπορεί να υποφέρουν από τις καταιγίδες και
σπάνια ξεκουράζονται. Ένας κήπος όμως δε σταματά ποτέ να αναπτύσσεται και παρόλο που απαιτεί την προσοχή του κηπουρού, του δίνει παράλληλα και τη δυνατότητα να ζήσει τη ζωή του σαν μια μεγάλη περιπέτεια. Στην ιστορία του κάθε φυτού βρίσκεται η ανάπτυξη όλης της γης.

Ο Πάουλο Κοέλο θεωρείται ένας από τους συγγραφείς με τη μεγαλύτερη επίδραση στην εποχή μας. Τα βιβλία του έχουν κυκλοφορήσει σε 150 χώρες και έχουν μεταφραστεί σε 62 γλώσσες.Γεννήθηκε στο Ρίο ντε Ζανέιρο το 1947 και ανακάλυψε νωρίς τη συγγραφική του κλίση. Εργάστηκε ως σκηνοθέτης και ηθοποιός θεάτρου, συνθέτης και δημοσιογράφος. Οι μουσικές συνεργασίες του με το Βραζιλιάνο συνθέτη και τραγουδιστή Ραούλ Σέισας έδωσαν μερικά από τα σπουδαιότερα κλασικά ροκ κομμάτια στη Βραζιλία.Ο Κοέλο έγραψε βιβλία, που έχουν αγγίξει την καρδιά ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Συνεργάζεται με ορισμένα από τα σημαντικότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης διεθνώς και από το 2002 κατέχει την έδρα 21 της Ακαδημίας Γραμμάτων της Βραζιλίας.

Άλλα έργα του: